May 2020

I-scout 2020

Afgelopen zaterdag heeft de Scoutinggroep Willem Barendsz naast het collecteren voor Jantje Beton ook meegedaan aan de I-scout.

I-Scout is een internationaal online spel voor scouts vanaf 16 jaar. Creativiteit, samenwerken en internet zijn de belangrijkste ingrediënten. De I-Scout is een soort wereldreis, gehouden op zaterdagavond 7 maart 2020 jl.

De scouting Willem Barendsz deed mee met het team `Nova Zembla` en het team was te gast bij Michael Lammerse thuis.

Voordat we aan het spel begonnen werd er nog even een culinair hoogtepunt gescoord, bij de lokale pizzaboer werden er even 17 Pizza’s aangesleept die met veel smaak zijn opgegeten.

I-Scout gaat over doe- en zoekopdrachten waarbij originaliteit, creativiteit en kennis de boventoon voeren.

Er wordt onderscheid gemaakt tussen praktische doe-opdrachten en internet zoekopdrachten. De internet zoekopdrachten heten ” reisvragen”. Met de reisvragen kun je “reis-punten” halen. Deze reispunten bepalen uiteindelijk de eindstand.

Het doel is dus om zoveel mogelijk reispunten te halen. Je kunt alleen maar reispunten halen als je reisvragen koopt met reiscredits.

Reiscredits kun je alleen maar verdienen door de doe-opdrachten goed uit te voeren.

De doe-opdrachten moeten worden gefotografeerd of gefilmd worden met een bewijs (teamvlag) vervolgens moet deze opdracht geüpload worden en deze wordt dan  al-dan-wel niet goed of afgekeurd door de Iscout jury.

Nova Zembla bestond dus uit een doe-team en een zoekteam. Het was een enerverende avond waar vooral veel gelachen werd en naarstig aan alle opdrachten werd gewerkt.

Hieronder een samenvatting van de opdrachtensuccesvol uitgevoerd door teram Nova Zembla:

Groepsfoto, Boekenkast, Wit gebouw, Hydro Dippen, Veters strikken, Boterham, Spaghetti Netflix ’n Chill, Frikandel Schaduw, Profielfoto 3x,Wegwijzer. Slippers, Picnic table challenge, Stair Dance, Mr. Sandman en Foto van foto.

Om een indruk te krijgen welke vragen het reis team moest beantwoorden verwijs ik naar de Iscout webpagina https://iscoutgame.com/nl/archive/

Heb je nu ook interesse om aan dit weergaloze spel mee te doen? Wordt dan lid van onze vereniging of meld je aan voor Iscout 2021.  Wij kunnen in ieder geval haast niet wachten.

Team Nova Zembla eindigde als 396 van de 529 teams die meededen.

Hieronder een greep uit de projecten van 2020

Mischa van Lindt