do mrt 12

Kampen

Zeilkampen

Wij gaan graag op kamp en gedurende het gehele jaar zijn er een heel aantal weekenden dat we weg zijn. Het eerste weekend van de herfstvakantie zijn we weg met ons wachtschip de Winthont. De Winhont is dan onze basis en ligt meestal voor anker midden op een meer. In de Winthont slapen en eten we. In de zomer (meestal de eerste week van de zomervakantie) gaan we een hele week weg met de Winthont, we gaan dan vreemde wateren verkennen. We nemen dan natuurlijk onze vletten mee en vaak maken we een dagtocht en hebben we een overnachting in de vletten.

Andere kampen

Daarnaast doen we graag mee aan de Regionale Scouting Wedstrijden (RSW) (half april) waar we de competitie aangaan met veel (land)scoutinggroepen. We gaan dan kamperen in onze piramidetenten, die we natuurlijk zelf opzetten, en worden beoordeeld op onze vaardigheden bij het koken en uitvoeren van diverse spellen. Ook lopen we dan een hike waarbij we diverse routetechnieken nodig hebben om de weg te vinden. We zijn al vaker in de prijzen gevallen en dat voor WATERscouting! Ter voorbereiding van de RSW hebben wij bakswedstrijden: hierbij leren en testen we onze vaardigheden in competitie met de ander bakken in de groep.
Ook gaan we graag naar de HIT (met Pasen), dit is op individuele inschrijving en we vinden het leuk om hier uitdagende kampjes te kiezen met activiteiten die we nooit met onze eigen groep doen.
Voor het kader, de Bootsen en Kwartiermeesters, is er een weekend dat georganiseerd wordt door de regio en om het jaar een kaderkamp, waarbij de leiding met het kader afstemt wat goede eigenschappen van kaderleden zijn en hoe wij de bak goed kunnen aansturen en het ook gezellig houden.