May 2019

Notice: Undefined property: ContentViewArticle::$showReadmore in /home/deb44111/domains/scoutingwillembarendsz.nl/public_html/templates/scoutingwillembarendsz/html/com_content/article/default.php on line 60

technieken

Het MBL Roeien - CWO Roeien III

Het diploma MBL Roeien kun je behalen als je voldoet aan de eisen van het CWO-diploma Roeien III. Echter om het MBL Roeien te krijgen, heb je naast het diploma Roeien III ook de toezegging van je schipper nodig dat je in staat bent om een boot te leiden.

Het CWO-diploma Roeien III wordt uitgereikt aan personen die blijk hebben gegeven de volgende onderdelen te beheersen en in staat zijn het commando over een schip met een groep roeiers te kunnen voeren op meren, plassen en kanalen tot en met windkracht 5.

De eisen voor dit diploma en dus ook voor het MBL Roeien kun je hier downloaden:

Eisen MBL Roeien - CWO Roeien III

Insigne Zeilen Rood - Kielboot II

Het insigne Zeilen Rood kun je behalen als je voldoet aan de eisen van het Kielboot I diploma.

Het CWO-diploma Kielboot I is bedoeld voor personen die blijk hebben gegeven de volgende onderdelen onder gunstige omstandigheden (rustig vaarwater en matige wind, 3 Beaufort) te beheersen in een zeilboot met een eigen massa van tenminste 200 kg en een zeiloppervlakte van 20 m².

De eisen voor dit diploma en dus ook voor het insigne Zeilen Rood kun je hier downloaden:

Eisen Insigne Zeilen Rood - CWO Kielboot I

Insigne Zeilen Groen - Kielboot I

Het insigne Zeilen Groen kun je behalen als je voldoet aan de eisen van het Kielboot II diploma.

Het CWO-diploma Kielboot II wordt uitgereikt aan personen die blijk hebben gegeven de volgende onderdelen te beheersen en geacht worden onder niet te moeilijke omstandigheden te varen op meren en plassen (niet te druk vaarwater, overdag, met voldoende zicht) in een zeilboot met een eigen massa van tenminste 200 kg en een zeiloppervlakte tot 20 m², windkracht tot en met 4 Beaufort.

Eisen Insigne Zeilen Groen - CWO Kielboot II

MBL zeilen I - Kielboot III

Het insigne MBL Zeilen I kun je behalen als je voldoet aan de eisen van het Kielboot III diploma. Echter om het MBL Zeilen I te krijgen, heb je naast het diploma Kielboot III ook de toezegging van je schipper nodig dat je in staat bent om een boot te leiden.

Het CWO-diploma Kielboot III wordt uitgereikt aan personen die blijk hebben gegeven de volgende onderdelen te beheersen en in staat zijn tot en met windkracht 6 zelfstandig op meren, plassen en kanalen in een zeilboot met een eigen massa van tenminste 200 kg en een zeiloppervlak tot 30 m² te varen.

De eisen voor dit diploma en dus ook voor het MBL Zeilen 1 kun je hier downloaden:

Eisen MBL Zeilen I - CWO Kielboot III

Proef examens: