Een mooie duinenmars 2017

Zaterdag 8 maart 2017 heeft de welpenhorde ook dit jaar weer de duinenmars in Den Haag gelopen. Met een leuke sfeer en lekker weer was de tocht heel goed te doen!Een mooie duinenmars 2017

Na vroeg te hebben verzameld in Alphen zijn de welpen in de auto’s naar Den Haag gereden. Gelukkig had iedereen snel een parkeerplekje gevonden en kon de tocht beginnen. Terwijl de ouders lekker op het pad liepen, gingen de welpen de duinen op en af en werd er veel lol gemaakt.
Die 5 km vlogen voorbij! Al snel was de finish alweer in zicht, want de welpen hadden op een snel tempo gewandeld, knap hoor!
Aan het einde kreeg iedereen een medaille of een nummertje voor op de medaille.
Goed gedaan iedereen!

Welpen op de Brandaris

Zaterdag 6 mei begon de dag bijzonder! De welpen werden allemaal begroet als Akela.

Hoe zit dat nou weer?!Welpen op de Brandaris

Deze zaterdag was: Welpen zijn Akela. Ze hebben zelf geopend en bepaalden zelfstandig het programma.

Democratisch werd er besloten om te varen. De welpenleiding bedacht snel een wel heel bijzondere manier om te gaan varen. Want de welpen gingen niet per kano, maar op de sleepboot Brandaris!

Iedereen mocht even aan het roer, dat was super spannend en stoer op zo'n grote sterke boot!
Toen de Brandaris weer was aangelegd sloten alle kleine akela's de opkomst, het was weer super!

Meer foto's in het foto album!

Koningsdag

KoningsdagOndanks de sombere weersvoorspelling is het weer gezellig druk geweest bij de activiteiten van Scouting Willem Barendsz in het Europapark tijdens de afgelopen Koningsdag.

De kinderen konden zich lekker uitleven in 'De Vrolijke Kombuis', met het spons gooien, de waterballen en de kano's. De rij bij de waterballen werd zelfs zo lang dat we niemand meer konden toelaten. Helaas voor de kinderen die te laat waren, maar natuurlijk zijn wij er volgend jaar weer bij. Meer foto's zijn te zien in het fotoalbum.

Prijsuitreiking bakswedstrijden

Eindelijk is de uitslag van de bakswedstrijden bekend.

Na een vakantie en een afgelaste opkomst is eindelijk de uitslag van de bakswedstrijden bekend gemaakt.
De Ooievaars zijn voor een jaar de beste bak met 155,5 punten, een halve punt meer dan de Arenden.
De Zeemeeuwen zijn derde geworden met 153 punten, maar ook de Sperwers en Kieviten hebben het heel goed gedaan.

NaWaKa 2018

Nawaka is hét internationale zomerevenement voor alle waterscouts. De volgende editie vindt plaats in 2018, op Scoutinglandgoed Zeewolde. Volg Nawaka op Facebook en Twitter!

NaWaKa 2018