za feb 15 @17:00 - 04:00PM
Zeilschool Eendracht
February 2020

Welkom

Scouting Willem Barendsz in Alphen aan den Rijn is een Waterscouting vereniging voor jongens en meiden van 7 tot 23 jaar die van zeilen, roeien, spel, kamperen en avontuur houden. Scouting Willem Barendsz is een uitdagende, actieve, avontuurlijke groep. Op deze website kun je lezen hoe de waterwelpen, zeeverkenners, wildevaart en loodsen iedere zaterdag de vele facetten van Waterscouting beleven. Vind je het spannend en leuk om met ons Waterscouting te ontdekken?  Klik dan op "word lid" en meld je aan. We nemen dan snel contact met je op!

Jaarverslag 2016

Beste leden, ouders en vrienden van scouting Willem Barendsz.

Hieronder vindt u het jaarverslag 2016 van de vereniging.

Webmaster

Voor alle opmerkingen op of vragen over de website of te plaatsen stukjes en foto's:

Rabobank Rijnstreek Fonds sponsor boegschroef Ms Winthont

Op 26 januari ontving bestuurslid Paul Breedveld symbolisch een cheque ter waarde van ruim € 3400,=  uit handen van mevrouw Miranda Wigmans van het Rabobank Rijnstreek Fonds. Het bedrag is gedoneerd t.v.b. de realisatie van een Boegschroef in ons Wachtschip Ms. Winthont

Rabobank Rijnstreek Fonds sponsor boegschroef Ms Winthont

Begin 2014 is het wachtschip Ms. Winthont naar de scheepswerf Bocxe in Delft geweest voor regulier onderhoud en voor het behalen van het Certificaat van Onderzoek voor de scheepvaart.

Tijdens de werfbeurt is een voorbereiding gemaakt voor het installeren van de boegschroef: een stalen behuizing is in de bodem van het schip aangebracht.

Om ook het mechanisch elektrische gedeelte van de boegschroef te realiseren resteert nog een bedrag van € 5000,00.  Bij het Rabobank Rijnstreek Fonds werd ons project genomineerd als 1 van de 10 projecten waarop leden van de Rabobank Rijnstreek konden stemmen. Dankzij alle stemmers resteert nu nog maar een heel klein bedrag voordat de Boegschroef dit voorjaar kan worden gerealiseerd!

Het bestuur bedankt het Rabobank Rijnstreek Fonds voor de fantastische bijdrage!

Ook een hartelijk dank aan alle stemmers op ons project!

Kievieten winnen zilver bij Landelijke Scouting Zeilwedstrijden 2014

De waterscouts van Scouting Willem Barendsz hebben het afgelopen weekend, 27 en 28 september,  het zilver veroverd bij de Landelijke Scouting Zeilwedstrijden 2014, die gezeild werden bij het Scoutcentrum Harderhave bij het Veluwemeer. Bij een zwakke wind kwam het aan op teamwork, techniek en strategie om bij alle 6 de wedstrijden zo goed mogelijk te eindigen.

Kievieten winnen zilver bij Landelijke Scouting Zeilwedstrijden 2014

Ieder jaar vindt op de Landelijke Scouting Zeilwedstrijden (LSZW) de krachtmeting plaats tussen de beste teams van de zeilwedstrijden uit elke regionale admiraliteit. Dit jaar was het een speciale edite: de 25-jaar-jubileum-editie.

Met het behaalde resultaat van de RA4-cup, mocht onze bak, de Kievieten, uitkomen in Klasse 1. De 5-koppige bemanning Querine, Joep, Famke, Rutger en Merel zetten in 6 wedstrijden een uitstekend resultaat neer, wat voornamelijk kon worden behaald door hele goede start-timing, teamwork bij het trimmen van de vlet tijdens het zeilen en stalen zenuwen bij de 2 roergangers (Joep en Querine)

Kievieten winnen zilver bij Landelijke Scouting Zeilwedstrijden 2014

.  Na de eerste 3 wedstrijden op zaterdag stond het team even bovenaan in de totaal score.  Zaterdagmiddag en zondag morgen wisten onze kanjers steeds hoog genoeg te eindigen om uiteindelijk het zilver mee naar huis te nemen. Dolgelukkig namen onze Kievieten de beker in ontvangst.

Fantastisch resultaat !  Van harte gefeliciteerd !!

Alle winnaars hebben van de leiding de jubileum badge gekregen.

Nieuwe uitdagingen voor de oudste Welpen en Zeeverkenners

Zaterdag 6 september was de eerste bijeenkomst na het NaWaKa zomerkamp voor alle speltakken. Traditiegetrouw was het tijd voor de oudste Welpen en Zeeverkenners om ‘over te vliegen’ naar een nieuwe speltak voor nieuwe outdoor uitdagingen.

Nieuwe uitdagingen voor de oudste Welpen en Zeeverkenners

De stam, PlusScouts en Leiding waren zaterdag al vroeg opgestaan om alle activiteiten voor het overvliegen voor te bereiden.  Dit jaar waren alle beproevingen voor het overvliegen weer op de vertrouwde lokatie bij de Kromme Aar.

Bij de welpen was het deze keer de beurt aan overvliegers: Luuk, Siebe, Miel, Jesse, Teimen en Thijs.  Anne was al in het voorjaar naar de zeeverkenners gegaan, maar zij had het overvliegen nog niet meegemaakt, dus zij deed dit keer  mee. Aiden kon deze zaterdag helaas niet aanwezig zijn.

Van de Zeeverkenners waren het Querine, Myrthe en Mitchel die gingen overvliegen naar de Tasman Stam. Foto's

Lees meer...

Kortste Nacht Roeimarathon 2014

Zaterdag 21 juni werd traditioneel op de kortste nacht de KNRM geroeid op de Kaag. De Tasman Stam probeerde een snelheidsrecord neer te zetten onder de vriendelijke aanmoedigingen van coach Roland. De Wacht creerde een geroeide MacDrijf.

Kortste Nacht Roeimarathon 2014

De jongste zeeverkenners voeren ’s middags met de sleep van Alphen naar het zeeverkennerscentrum op de Kaag. Daar werden de tenten snel opgezet en de Stam verzorgde een snelle hap. Daarna kon er worden ingeschreven bij de starttent van de KaagClub.  De wacht roeide een tocht van 10 km die over het Zweiland, de Kever, de Ringvaart (om Kaagdorp) voerde waar de Soeppost was. Daar stond ook de leiding met de nachtverlichting. Door een rookwolk dook daar plotseling de vlet van de Zeeverkenners op. Snel bleek dat de rook veroorzaakt werd door meester hamburgerbakker Cornij die op het voordek een MacDrijf begonnen was. Hierna  ging de tocht over de Eijmerspoel, het Norremeer en de Laeck weer terug naar het Boterhuiseiland. Rond 01:00 kwamen de laatsten daar aan. Na de warme friet en Zweedse gehaktballetje verorbert te hebben werd het snel ?! stil in de tenten..