Get Adobe Flash player
algemeen01
algemeen02
algemeen03
algemeen04
algemeen06
alpgemeen05
kano
Facebook Image

Wat doet SWB binnenkort?

do mrt 12
Corona
April 2020
S M T W T F S
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2

Ledensite

aanmelden voor de ledensite

Corona maatregelen

Beste ouders / verzorgers / zeeverkenners,

Vandaag heeft Scouting Nederland haar advies aangescherpt wat betreft de opkomsten van onze Scoutinggroep in relatie tot het coronavirus. Scouting Nederland adviseert alle Scoutinggroepen om de opkomsten en kampen tot en met 31 maart niet door te laten gaan.

In het Scoutingspel vindt veel fysiek contact plaats, met dit besluit sluiten we aan bij het advies van het kabinet om sociale contacten in het algemeen sterk te beperken. Hiermee nemen wij onze maatschappelijke verantwoordelijkheid als vereniging.

Onze Scoutinggroep volgt het advies van Scouting Nederland. Dat betekent dat de opkomsten de komende weken, tot 31 maart gepland stonden NIET doorgaan.

We zullen u zodra er meer informatie is, informeren over de opkomsten die hierna volgen.

Mocht u vragen hebben over Scouting en het coronavirus kunt u op de website van Scouting Nederland meer informatie vinden: https://www.scouting.nl/nieuws/1856-vragen-en-antwoorden-over-scouting-en-het-coronavirus-covid-19

Namens het bestuur van Scouting Willem Barendsz,

Met vriendelijke groet,

Roland Speet
Secretariaat Scouting Willem Barendsz
 

Jaarverslag 2016

Beste leden, ouders en vrienden van scouting Willem Barendsz.

Hieronder vindt u het jaarverslag 2016 van de vereniging.

 

 

 

Webmaster

Voor alle opmerkingen op of vragen over de website of te plaatsen stukjes en foto's:

Mail naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Rabobank Rijnstreek Fonds sponsor boegschroef Ms Winthont

Op 26 januari ontving bestuurslid Paul Breedveld symbolisch een cheque ter waarde van ruim € 3400,=  uit handen van mevrouw Miranda Wigmans van het Rabobank Rijnstreek Fonds. Het bedrag is gedoneerd t.v.b. de realisatie van een Boegschroef in ons Wachtschip Ms. Winthont
 

Rabobank Rijnstreek Fonds sponsor boegschroef Ms Winthont

Begin 2014 is het wachtschip Ms. Winthont naar de scheepswerf Bocxe in Delft geweest voor regulier onderhoud en voor het behalen van het Certificaat van Onderzoek voor de scheepvaart.

Tijdens de werfbeurt is een voorbereiding gemaakt voor het installeren van de boegschroef: een stalen behuizing is in de bodem van het schip aangebracht.

Om ook het mechanisch elektrische gedeelte van de boegschroef te realiseren resteert nog een bedrag van € 5000,00.  Bij het Rabobank Rijnstreek Fonds werd ons project genomineerd als 1 van de 10 projecten waarop leden van de Rabobank Rijnstreek konden stemmen. Dankzij alle stemmers resteert nu nog maar een heel klein bedrag voordat de Boegschroef dit voorjaar kan worden gerealiseerd!
 

Het bestuur bedankt het Rabobank Rijnstreek Fonds voor de fantastische bijdrage!

Ook een hartelijk dank aan alle stemmers op ons project!

 

  

Kievieten winnen zilver bij Landelijke Scouting Zeilwedstrijden 2014

De waterscouts van Scouting Willem Barendsz hebben het afgelopen weekend, 27 en 28 september,  het zilver veroverd bij de Landelijke Scouting Zeilwedstrijden 2014, die gezeild werden bij het Scoutcentrum Harderhave bij het Veluwemeer. Bij een zwakke wind kwam het aan op teamwork, techniek en strategie om bij alle 6 de wedstrijden zo goed mogelijk te eindigen.

Kievieten winnen zilver bij Landelijke Scouting Zeilwedstrijden 2014

Ieder jaar vindt op de Landelijke Scouting Zeilwedstrijden (LSZW) de krachtmeting plaats tussen de beste teams van de zeilwedstrijden uit elke regionale admiraliteit. Dit jaar was het een speciale edite: de 25-jaar-jubileum-editie.  

Met het behaalde resultaat van de RA4-cup, mocht onze bak, de Kievieten, uitkomen in Klasse 1. De 5-koppige bemanning Querine, Joep, Famke, Rutger en Merel zetten in 6 wedstrijden een uitstekend resultaat neer, wat voornamelijk kon worden behaald door hele goede start-timing, teamwork bij het trimmen van de vlet tijdens het zeilen en stalen zenuwen bij de 2 roergangers (Joep en Querine)

Kievieten winnen zilver bij Landelijke Scouting Zeilwedstrijden 2014

.  Na de eerste 3 wedstrijden op zaterdag stond het team even bovenaan in de totaal score.  Zaterdagmiddag en zondag morgen wisten onze kanjers steeds hoog genoeg te eindigen om uiteindelijk het zilver mee naar huis te nemen. Dolgelukkig namen onze Kievieten de beker in ontvangst.

Fantastisch resultaat !  Van harte gefeliciteerd !! 

Alle winnaars hebben van de leiding de jubileum badge gekregen.

Foto's

 

  

 

Nieuwe uitdagingen voor de oudste Welpen en Zeeverkenners

Zaterdag 6 september was de eerste bijeenkomst na het NaWaKa zomerkamp voor alle speltakken. Traditiegetrouw was het tijd voor de oudste Welpen en Zeeverkenners om ‘over te vliegen’ naar een nieuwe speltak voor nieuwe outdoor uitdagingen.

Nieuwe uitdagingen voor de oudste Welpen en Zeeverkenners

De stam, PlusScouts en Leiding waren zaterdag al vroeg opgestaan om alle activiteiten voor het overvliegen voor te bereiden.  Dit jaar waren alle beproevingen voor het overvliegen weer op de vertrouwde lokatie bij de Kromme Aar.

Bij de welpen was het deze keer de beurt aan overvliegers: Luuk, Siebe, Miel, Jesse, Teimen en Thijs.  Anne was al in het voorjaar naar de zeeverkenners gegaan, maar zij had het overvliegen nog niet meegemaakt, dus zij deed dit keer  mee. Aiden kon deze zaterdag helaas niet aanwezig zijn.

Van de Zeeverkenners waren het Querine, Myrthe en Mitchel die gingen overvliegen naar de Tasman Stam. Foto's

Lees meer...

Waterspektakel, jubileumfeest 35 jaar Scouting Willem Barendsz

5 juli was het tijd voor Waterspektakel. Bij de T-steiger en dagcamping verzamelden alle leden om samen feest te vieren. Wethouders Steegeman en Michel du Chatinier, het regiobestuur en bestuursleden van scoutingverenigingen rond Alphen en andere genodigden kwamen ons feliciteren en vierden het feest mee!

Waterspektakel, jubileumfeest 35 jaar Scouting Willem Barendsz

De ouders verrasten ons bij aankomst met heerlijke taarten en gebakjes, allemaal versierd met ons jubileumlogo of scouting thema. Daarna kreeg iedereen een schrapkaart voor alle activiteiten: Je kon bij de vrijwillige brandweer proberen een vuur te blussen, in waterballen op de Zegerplas lopen, van de waterglijbaan of proberen een waterkussengevecht te winnen.

Bij het tobbedansen moest je proberen droog de overkant te halen, wat niemand lukte. maar dat gaf niet want door de zo'n was het heerlijk warm. 

Het sprietlopen was nog best moeilijk, maar het piepschuim vlot konden vooral de welpen goed de baas! Natuurlijk waren de kano's er ook met een behendigheidsparcours.

De dapperste welpen konden laten zien dat ze het Plenken onder de knie hadden en wie toen nog niet vies was ging van de zeep-helling af. Ook kon iedereen zijn naam stansen op onze nieuwe leren groepsdasringen.

Plotseling was er muziek van een dweilorkest van Cor. 

Waterspektakel, jubileumfeest 35 jaar Scouting Willem Barendsz

Zij namen ons mee naar het water waar de duikers van Atlantis uit het water kwamen. Na een diepte interview met Han Hendrickx, reikte bestuurslid Ruud Binnenkamp de ScubaScout Open Water Brevetten uit. Ook werd een Dive Clinic aangeboden aan de Bak die de komende bakwedstrujden zal gaan winnen.

Daarna was het tijd voor een heerlijke BBQ, mede door gelegenheids Hamburgerbakker Michel de Chatinier.  Het was een fantastische dag.

Foto's