May 2019

Nieuwe uitdagingen voor de oudste Welpen en Zeeverkenners

Zaterdag 6 september was de eerste bijeenkomst na het NaWaKa zomerkamp voor alle speltakken. Traditiegetrouw was het tijd voor de oudste Welpen en Zeeverkenners om ‘over te vliegen’ naar een nieuwe speltak voor nieuwe outdoor uitdagingen.

Nieuwe uitdagingen voor de oudste Welpen en Zeeverkenners

De stam, PlusScouts en Leiding waren zaterdag al vroeg opgestaan om alle activiteiten voor het overvliegen voor te bereiden.  Dit jaar waren alle beproevingen voor het overvliegen weer op de vertrouwde lokatie bij de Kromme Aar.

Bij de welpen was het deze keer de beurt aan overvliegers: Luuk, Siebe, Miel, Jesse, Teimen en Thijs.  Anne was al in het voorjaar naar de zeeverkenners gegaan, maar zij had het overvliegen nog niet meegemaakt, dus zij deed dit keer  mee. Aiden kon deze zaterdag helaas niet aanwezig zijn.

Van de Zeeverkenners waren het Querine, Myrthe en Mitchel die gingen overvliegen naar de Tasman Stam. Foto's

Overvlieg beproevingen

Als eerste moesten de overvliegers met een  A-frame een water oversteken naar het  ‘nieuwe land ‘. Voor de zeeverkenners was er een XXL  A-frame (wel 7 meter hoog), maar voor de welpen gelukkig een kleinere variant.

Na het A-frame werd de spierkracht en tactiek gestest bij het spijkerbroek hangen. Gelukkig kwam ook hier iedereen door de test. Daarna werden durf en behendigheid getest bij de slackline over de Kromme Aar waarbij iedereen ( jammer genoeg)  droog is overgekomen. Maar daarna werd het echt tijd om nat te worden. Via de zeepbaan een echte sloot in, die vol lag met kroos!

Om het overvliegen symbolisch te maken, moesten de overvliegers van vuilniszakken vlotten maken en er daarna mee naar de overkant varen.

Akela sloot het overvliegen af, door alle overvliegende welpen een herinnering mee te geven: Zij kregen een leertje mee waar hun naam opstond.

Bij het sluiten van het overvliegen bedankte de groepsvoorzitter Adrie omdat zij na 4 jaar stopt met haar bestuursfunctie bij onze club. Adrie kreeg een mooi beeldje voor al haar inzet. Adrie gaat gelukkig niet niet helemaal weg, want ze blijft een actief lid van de Evenementen Commissie.

Scuba Scouts

De overvliegende zeeverkenners dachten dat ze nu klaar waren, nou nee dus niet: Een post die met duiken te maken heeft kon niet ontbreken; wij hebben ten slotte Scuba Scouts.

Helaas kon Myrthe niet mee het water in, maar Querine en Mitchel gingen als team onder water om een kistje te zoeken. Dit viel ze nog niet mee, maar gelukkig werd het kistje met boodschap net binnen de tijd gevonden...