July 2019

PlusScout en Leidingweekend 2016: Als ik een "kroegje" zie, dan ga ik overstag.

Het is 3 juni, de zon komt op. Een strakke blauwe lucht. Het belooft een mooie dag te worden. Maar dan, grote donder wolken pakken samen. Noodweer opkomst. Rivieren treden buiten hun oevers, woonwijken onder water. Maar niet hier, want wij gaan naar Krimpen aan den IJssel. Daar is alles beter.

Scouting 11.00 uur (lees 12.00) vertrekt de Brandaris met een sleep van vier vletten naar Krimpen aan den IJssel.  Na een voorspoedige reis komt hij aan op de nieuwe ligplaats. Door de kundigheid van de bemanning is de aankomst “bijna” vlekkeloos.

Rond 19.00 stroomt het clubhuis langzaam vol, alwaar er een heerlijk dineer staat te wachten. De pan gaat dan ook schoon leeg.

Met een goed gevulde maag is het dan tijd voor topsport. Voetslagbal staat op het programma. Na een fanatieke strijd eindigt het “bijna” in gelijk spel.

Na zo’n inspanning moet het nodige vocht weer aangevuld worden. Dat gaat dan ook vlot dankzij een grappig spel.  Gevolg was dat iedereen slaapt als blok. Nou ja, de snurkers dan.

PlusScout en Leidingweekend 2016: Als ik een "kroegje" zie, dan ga ik overstag.

De volgende ochtend komt iedereen boven verwachting fris uit de veren. Klaar voor een mooie dag varen met de vletten. Een leuke tocht is uitgezet van coördinaat naar coördinaat.  De vletten zijn snel  ingedeeld, dus de strijd kan beginnen. Eén vlet heeft al snel een riante voorsprong, die ook weer snel verdwijnt ondanks de geo cach ervaring van de navigator(met gps…)

Door het gebrek aan wind moet er geroeid worden met de riemen die we hebben. Dat zijn er op momenten te weinig. De eb op de IJssel helpt nog een beetje, maar dan komt de Nieuwe Maas. Daar onderscheiden de mannen zich van de meiden. Met blaren in de handen en het mes tussen de tanden haalt de eerste vlet al roeiend het punt waar de samensmelting zal plaatsvinden. Drie vletten drijven richting zee door de sterke stroming. De Brandaris moet er aan te pas komen om te voorkomen dat bij Lampedusa opgepikt worden als bootvluchteling.

Na de samensmelting gaat het gezamenlijk in sleep achter de Brandaris naar het laatste coördinaat alwaar de vletten worden gestrand om de lunch te nuttigen. En weer komt vlet één in actie om de omhoog gelopen Brandaris vlot te trekken. Door het opkomende water is het moeilijk geworden om met droge voeten weer aan boord te komen. Gelukkig is daar een reddende engel die denkt dat ze lieslaarzen aanheeft en wordt iedereen netjes aan boord gedragen. Na de de lunch wordt er weer stevig doorgeroeid, want er staat een bbq te wachten. Echter bij aankomst wacht een leuke verrassing. Café het Anker biedt nml. Een welverdiende verfrissing om het vocht verlies weer aan te vullen.

Eenmaal terug bij het clubhuis ontvangt de grote winnaar van de dag een welverdiende erotische massage op de keukentafel met olijfolie. De heren van de hard bevochten 2eplaats krijgen boter op hun hoofd. Ook lekker, maar toch anders. Met een heerlijke bbq wordt de dag gevierd, gevolgd door een goed verzorgde bierproeverij. Voldaan valt iedereen weer in een diepe slaap om de volgende ochtend weer fris wakker te worden voor een stevig ontbijt. Na het inpakken staat het geo-cachen op het programma. Nu blijkt de navigator van vlet 1 van de dag ervoor toch wel de weg te kunnen vinden, zodat de caches snel gevonden worden. Deze mooie wandeling maakt een mooi einde aan een fantastisch weekend.

Bedankt voor de goede organisatie en het goede humeur van iedereen. TOP!              Bart