wacht03

Regionale Brandweer wedstrijden
October 2019

Prijsuitreiking bakswedstrijden

Eindelijk is de uitslag van de bakswedstrijden bekend.

Na een vakantie en een afgelaste opkomst is eindelijk de uitslag van de bakswedstrijden bekend gemaakt.
De Ooievaars zijn voor een jaar de beste bak met 155,5 punten, een halve punt meer dan de Arenden.
De Zeemeeuwen zijn derde geworden met 153 punten, maar ook de Sperwers en Kieviten hebben het heel goed gedaan.

NaWaKa 2018

Nawaka is hét internationale zomerevenement voor alle waterscouts. De volgende editie vindt plaats in 2018, op Scoutinglandgoed Zeewolde. Volg Nawaka op Facebook en Twitter!

NaWaKa 2018

Einde van het onderhoudsseizoen voor de wacht

Zaterdag 18 maart zijn dan eindelijk de boten weer te water gelaten.

Einde van het onderhoudsseizoen voor de wacht

Reikhalzend is door de zeeverkenners uitgekeken naar dit moment.
Helaas kon de vrachtwagen niet eerder komen, waardoor de kinderen de boten niet bij de ligplaats konden verwelkomen.
Met de hulp van enkele ouders en kaderleden is alles op rolletjes gegaan en konden de Rode Vos, Blauwe Batavia en Vergulde Draak achter de Brandaris in sleep
naar de ligplaats bij de Winthont gebracht worden.
Ga voor meer foto's van het te water laten naar het fotoalbum.

Bakswedstrijden 2017

Zaterdag 18 februari was het slot van de jaarlijkse bakswedstrijden.

In de voorgaande weken konden de scouts punten verdienen met tent opzetten, pionieren, vuur maken en route technieken. De laatste dag wordt door alle bakken gekookt aan boord van de Winthont. Met voor zo min mogelijk geld zelf gekochte ingrediënten wisten de bakken weer iets bijzonders op tafel te zetten. Ze moesten een 3-gangen menu maken voor minimaal twee personen, waarbij het hoofdgerecht vis als ingrediënt moest hebben. De jury was zeer onder de indruk van de kookkunsten van de zeeverkenners.

Zomerkamp Scouts 2016

Hoe vergaat het de Scouts op Zweinsteinn en bij hun zoektocht naar Gruzelmenten? Volg het op hun zomerkamp Blog.

Zeeverkenners behalen de 2de plaats bij de RA4-zeilwedstrijden !

Tijdens de zeilwedstrijden van Admiraliteit Rijnland behaalde de gelegenheidsbak van Joep Bakker, Ruben van Lindt, Luuk Stroo en Joey Stinkens met vlet 1671 'De Groene Leeuw' de 2de prijs in de wacht gesleept in de categorie tot 15 jaar tijdens de RA4-zeilwedstrijden 2016.

Zeeverkenners behalen de 2de plaats bij de RA4-zeilwedstrijden !

Met deze prestatie mogen de 4 zeilers in het weekend van 24 en 25 september onze admiraliteit (en groep!) vertegenwoordigen op de Landelijke Scouting Zeilwedstrijden die in Harderhaven gevaren worden.

Allemaal gefeliciteerd!!

2de plaats vletten t/m 15 jaar 2016

Zomerkamp Scouts

De belevenissen van de Scouts zijn te volgen via de zomerkampblog.

Klik op het plaatje om naar de blog te gaan.