wacht03
wacht_3

do mrt 12

Herfstkamp op het Braassem: ‘’Wie is de mol?’’

Zaterdag 18 Oktober 2014 in de vroege ochtend spelweekend ‘’Wie is de Mol’’ Al voordat de zeeverkenners konden aanmonsteren was er al een eerste opdracht waarmee geld voor de bak kon worden verdiend: “Kom precies tussen 9:20 uur en 9:30 uur aan bij de Winthont in correct uniform”.  Het begin van een weekend vol valkuilen en verdachte baksleden.

Herfstkamp op het Braassem: ‘’Wie is de mol?’’

Nog nooit waren alle zeeverkenners zo precies op tijd aanwezig: Er stonden zelf auto`s verderop te wachten omdat ze nog wat aan de vroege kant waren.

Voordat we gingen afvaren werden rond 10 uur de nieuwe dekzwabbers geïnstalleerd tot zeeverkenner. Na de installatie werd er nog het een en het ander uitgelegd over de veiligheid tijdens de sleep en aan boord van het schip. Toen de vletten eenmaal opgetuigd waren gingen de laatste persoonlijke spullen mee in de vletten. Daarna kozen we het ruime sop met onze vloot en wachtschip richting de Braassem!!

Foto's

Aangekomen op de plaats van bestemming werden de vletten langs het schip aangemeerd. Iedereen had honger gekregen van de tocht dus gingen we met z’n allen snel aan boord voor een lekkere warme soep. Daarna kwam Schipper Martin met de mededeling dat er nog een mol uitgekozen moest door middel van een loting. Nadat de mollen bekend waren, gingen we het water op om te gaan zeilen naar verschillende posten waar geld te verdienen was.

De opdrachten bij de posten waren onder andere: Estafetteloop, Water dragen, Blaaspijp schieten. Na het avond eten was moest een code worden gevonden door middel van seinen. Daarna gingen we in de kano’s met GPS op zoek naar boeien die op de Braassem waren uitgezet. Bij de 5 boeien waren kokers bevestigd met in iedere koker een geld bedrag of een joker. Bij iedere boei mocht het team 1 koker meenemen. Een van de mollen had geknoeid met de GPS, waardoor alle coördinaten gewist waren. Dat team moest nu ‘blind’ het water op om de boeien te vinden.

Een team meldde: ‘’Het was best spannend in het donker en we hoorden ook nog enge geluiden!!’’

Na dat het verdiende geld/jokers waren ingeleverd bij de bank, stond er nog wat lekkers op de bar en wat te drinken. Het was inmiddels al erg laat, hoogste tijd om te gaan slapen.

Althans, toen iedereen in hun kooi lag kwam Hidde nog met een spannend spookverhaal!!

Het duurde niet lang voordat iedereen al heerlijk lag te slapen, met misschien wel de gedachte “Wie is toch die mol?!’’

Zondag ochtend 8:00:

Zondag om 8 uur was het tijd om op te staan!! De leiding maakte de teams al vroeg wakker voor het knikken en knakken op het dek. Hidde had een paar goeie oefeningen klaar staan zodat iedereen zich snel weer fit voelde. Daarna nog even snel de tanden gepoetst en het gezicht gewassen met het verfrissende water van de Braassem. Om 08:30 zaten we aan tafel voor een heerlijk ontbijt. Na het ontbijt werd het spel Kuipbal gespeeld waarbij veel punten werden gescoord.

Tot slot deden we nog een paar keer het spel: De weerwolven van Zwammerdam. Daarna werd de uitslag bekend gemaakt welke bak het meeste geld had verzameld en of de mollen waren geraden.

Om 15:00 kozen we weer het ruime sop richting huis!!