wacht03
wacht_3

do mrt 12

Kaderkamp 2015 - Survival en Abseilen in Luxemburg

Van 2 tot en met 4 januari is het kader op kamp geweest in Luxemburg. Het werd een survival in de ssneeuw waar iedereen zijn hoogtevrees kon overwinnen bij het abseilen. Maar bovendien werd het vooral fun voor de bootsen en kwartiermeesters. Van onze verslaggevers Katinka en Sterre

Kaderkamp 2015 - Survival en Abseilen in Luxemburg2 januari om 8 uur ‘s ochtends verzamelde de Bootsen en Kwartiermeesters bij Wachtschip Winthont. Daar vertrokken we nog in het donker naar Luxemburg voor ons kaderkamp. Na een reis van drie en een half uur kwamen we aan in het plaatsje Wiltz, in Luxemburg. We hadden te horen gekregen dat we nog anderhalf uur moesten wandelen naar het huisje. Dus nadat wij onze wandelschoenen aan hadden gedaan en klaar stonden om weg te gaan, bleken we er al te zijn, want het was maar 2 minuutjes lopen. Nadat we ons geïnstalleerd hadden in het huisje, zijn we gaan wandelen naar een steile helling. Daar zijn wij vanaf geabseild, daarvan zijn hele leuke foto’s gemaakt. Daarna moesten groepjes maken voor de indeling van het voorgerecht, het hoofdgerecht en het nagerecht. We zijn naar de supermarkt gegaan en elk groepje heeft de ingrediënten voor zijn gerecht gekocht. Het voorgerecht bestond uit wraps met kruidenboter, komkommer en sla, gemaakt door Famke en Sterre. Het hoofdgerecht was voor iedereen een hamburger tussen een hamburgerbroodje met sla, komkommer, tomaat, ui, en gebakken eitje en spek, gemaakt door Stan, Sieb en Katinka. Het nagerecht was zelfgemaakte chocolade kook pudding, gemaakt door Terry en Diede. Na de maaltijd en de afwas was er Karaoke wedstrijd. Daarna nog een spannende film, waarna we gingen slapen??

De volgende ochtend werden we om acht uur wakker gemaakt, hebben we gauw ontbeten en klaargemaakt voor de hike. Hierbij zijn allemaal technieken in de hike gevoegd om het extra moeilijk te maken, tussen alle stijle bergen, bossen en door de sneeuw. De sneeuw gaf een erg mooi beeld en we liepen ook in een erg mooie omgeving. Deze hike zou ongeveer de hele dag duren, tot het avondeten. Maar doordat de groep snel liep en de route nog niet helemaal was uitgezet toen we al waren op het punt waar zij waren gebleven, konden wij de weg niet meer vinden en waren wij na twee uur lang uitgeput en ijskoud. Maar gelukkig werden we opgehaald door de leiding. Doorweekt door alle ontdooide sneeuw kwamen wij aan in een klein, gezellig cafeetje. Daar hebben wij een lekker kopje warme chocomelk met slagroom gedronken. Toen dat op was zijn we weer terug gebracht naar het huisje en moesten we nog even wachten tot het eten. Maar dat was het wachten waard, want het waren heerlijke pannenkoeken.