wacht03

July 2020

Activiteit op Landlust

18-01-2020

Het was weer een drukke boel bij boerderij Landlust afgelopen zaterdag18 januari. Er waren veel vrijwilligers, ouders en verkenners, op het erf, waar Scouting Willem Barendsz al jaren zijn vletten onderhoudt. Twee opdrachten werden zaterdag  uitgevoerd: Vletten in het water en onderhoud op het erf. Gelukkig waren er veel mensen aanwezig. De vrachtwagen met hydraulische kraan om de vletten te water te laten was verhinderd, maar gelukkig konden we een trailer huren van de scouts uit Waddinxveen. Er moest daardoor wel wat meer “manual labour” geleverd worden, maar dat mocht de pret niet drukken. Het was heel fijn dat een van de ouders een goede trekauto had en bijpassend rijbewijs. Als team en met vereende krachten was het verplaatsen van de vletten een fluitje van een cent. De drie vletten zien er weer gelikt uit, mede door de inspanning van de onderhoudsvrijwilligers en de verkenners. De tweede activiteit was het knotten van een aantal wilgen, z.g. knotwilgen ???? … De kettingzaag en het snoeimes werden enthousiast gebruikt (na het nemen van de passende veiligheidsmaatregelen). Ook werd de welig tierende en woekerende bramenstruik gekortwiekt. Dat was wel een stekelig klusje. De SWB heeft weer aangetoond dat vele handen licht werk maken en dat zeeverkenners ook goed inzetbaar zijn als tuinman …..

Daarna lekker gezeild op de Oude Rijn

Mischa van Lindt