Warning: Creating default object from empty value in /home/deb44111/domains/scoutingwillembarendsz.nl/public_html/modules/mod_sp_image_rotator/helper.php on line 26

Strict Standards: Declaration of JevDate::toSql() should be compatible with JDate::toSql($local = false, JDatabase $dbo = NULL) in /home/deb44111/domains/scoutingwillembarendsz.nl/public_html/components/com_jevents/libraries/jevdate.php on line 16
January 2023

Kano Wedstrijden op Zegerplas

Op 6 oktober waren de Kano- Roei en Wrikwedstrijden gepland van RA4. Jammer genoeg gingen deze wedstrijden niet door omdat er te weinig groepen ingeschreven waren. Daar lieten de welpen (en zeeverkenners) van Willem Barendsz zich niet door stoppen en dus organiseerde de eigen leiding de mini-games voor kano’s.. (van onze verslaggeefster Messoea)
Kano Wedstrijden op Zegerplas
Op 1 uur kwamen alle welpen en zeeverkenners naar de T-steiger om de kano wedstrijden te gaan varen. Het was prachtig windstil weer en wedstrijdbaan voor de het eerste gedeelte, de rechte baan, was al uitgezet. In koppels streden de welpen tegen leeftijdgenoten om de snelste tijden. Sommige teams gingen er als een speer vandoor naar de finishlijn, anderen maakten er een slalom van, terwijl het eerste parcours toch echt Rechte Baan was. Daarna mochten alle teams nog een keer herkansen, waarbij de snelste tijd bepalend was. Bagheera en Steven-Roy wilden ook laten zien wat ze konden, maar zij vertrokken zo snel (met piepende peddels) dat het hele publiek klets nat werd !!
Kano Wedstrijden op Zegerplas
Nadat alle teams over de finishlijn waren gekomen, werd de wedstrijdbaan aangepast naar een hindernis-parcours met een bel die geluid moest worden als finish. Tijdens het ombouwen werd een een leuk spel Hollandse Leeuwen gespeeld. Daarna voeren alle teams de hindernisbaan, rond de boeien en daarna zo snel mogelijk naar de finish-bel. Hier werd zichtbaar welke teams al erg goed kunnen kanoen! Omdat het zo warm was, voegden sommige zeeverkenners en welpen nog een extra onderdeel toe: Het tobbedansen.. Dit was ook een erg leuke verrassings activiteit, maar leverde vooral ook een nat pak op !!