Warning: Creating default object from empty value in /home/deb44111/domains/scoutingwillembarendsz.nl/public_html/modules/mod_sp_image_rotator/helper.php on line 26

horde_1
horde_2
welpen0
welpen02
welpen03
welpen04
welpen05
welpen06
welpen07
welpen08
welpen09

Strict Standards: Declaration of JevDate::toSql() should be compatible with JDate::toSql($local = false, JDatabase $dbo = NULL) in /home/deb44111/domains/scoutingwillembarendsz.nl/public_html/components/com_jevents/libraries/jevdate.php on line 16
May 2022

Winthont Welpen Weekend 2016

Zaterdag 18 en zondag 19 juni was het Winthont Welpen Weekend 2016. De welpen gingen samen met 1 van hun ouders mee aan boord van ons wachtschip de Winthont om een heel stoer avontuur op het water te beleven. Er werd gevaren met het grote wachtschip (bijna 40 meter lang!), gezeild met Lelievletten op het Braassemermeer en er is een hele coole kanotocht gedaan waarbij de welpen zelfstandig door een sluis moesten en deze zelf mochten bedienen!

Zaterdag werd er begonnen met de installatie van Thijs en Maarten. Hierna mochten alle leden hun naam op de monsterrol zetten en -na een korte scheepsinstructie- vertrok de Winthont met de kano’s aan dek, samen met de welpen en hun ouders richting het Braasemermeer. Onderweg werd er geluncht aan boord en werden de kooien (slaapplekken) verdeeld en ingericht.  De welpen mochten ook op het dek zitten tijdens het varen. Aan alle kreten (Wow wat gaaf! Dit is echt spannend! Wat is deze boot groot, past die wel door die brug?!) en glimlachen te zien, was het varen een groot succes voor de welpen.

Eenmaal voor anker op het braasemermeer, werden de kano’s het water ingelaten en vertrokken we richting de polder van Roelofarendsveen. Nadat de leiding en de sterke papa’s en mama’s de kano’s over de dijk in de polder hebben gesjouwd, gingen we kanoen door de kleine slootjes. Dit was een mooie tocht die eindigde bij een zelfbedieningssluis. Na een korte uitleg van Akela en de rest van de leiding, mochten de welpen de sluis invaren en hem zelf bedienen. Dit was volgens de welpen super gaaf!

Na ’s avonds lekker te hebben gegeten (BBQ vlees!!!) gingen we avond zeilen in de lelievletten.

’s Ochtends zijn de welpen stiekem met de leiding uit bed gekropen om als vaderdag verassing een ontbijtje op bed te maken, met een mooie tekening natuurlijk!

Voor een leuk filmpje daarvan:

Winthont Welpen Weekend 2016

Na het leuke ontbijt hadden de welpen de smaak te pakken gekregen voor het zeilen en maakten nog een paar rondjes op het meer.

Alweer veels te vroeg was het kamp weer voorbij en gingen de welpen, dit keer zonder ouders, de lelievletten in. Met de vletten in sleep achter de Winthont en het zonnetje op ons bolletje was dat een perfect einde voor een heel leuk kamp!

Foto’s klik hier